kolmapäev, 21. detsember 2016

Mis on 'motiveeriv töötasu'?

Kui suur ikkagi on Eestis täna see salapärane motiveeriv töötasu, mida näeme igal töökuulutusel? Allpool kirjutan ühest võimalusest see igal inimesel ise välja arvutada, kasutades näitena avalikult kättesaadavat infot.

Kui võtta arvestamise aluseks vastutusrikka ministri töö, kus pole vaja ei kõrgharidust ega oskust siseseisvalt otsuseid vastu võtta (võib konsulteerida oma pastori või igumeenjaga), samuti võib olla noorest põlvest saadud kriminaalkaristus (ikka juhtub), siis on normaalne küsida 18 päeva eest vähemalt 3391,01 eurot.

Tegemist ei ole terve kuu eest saadud palgaga. Selle rehkenduse, kui palju terve kuu eest raha peaks küsima, jätan igale lugejale pusimiseks. Kuid soovitan suurendada vastava koefitsendiga, kui lugejal peaks olema kõrgharidus, puuduma kriminaalkaristus või olema oskus ise midagi otsustada. Samuti võiks palk olla suurem, kui töö ei võimalda riiklike toetusi kehtestades oma tuttavaid ärimehi veidi rikkamaks teha.

Seega inimesed, küsige enda töö eest väärikat palka. Kui tööandja ei taha maksta, siis astuge vähemalt ametiühingusse ... või minge ajutiselt välismaale silmaringi laiendama.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar